петак, 2. новембар 2012.

Kako učiniti sebe srećnim za samo 75 minuta?

Zvuči nemoguće? Neverovatno?

Moguće je, verovatno i veoma, veoma jednostavno!

Prvo da vidimo šta je to sreća?
Sreća je osećanje, oko toga ćemo se svi složiti.
Ali šta je potrebno da bismo doživeli to osećanje? E, tu se već verovatno ne bismo saglasili.

                                                                               


Tekst je premešten ovde

5 коментара:

  1. Draga Jelena :)

    Kad je najbolje napisati tri lepe stvari koje su nam se desile u toku dana. Kada um, svest, ili duša, to najbolje prepoznaju i "pamte". Da li postoji neki univerzalan trenutak kada smo "veci" upijači nego obično. Hvala unapred :)

    Igor

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ujutru, neposredno posle buđenja i uveče, pre spavanja smo po pravilu najprijemčiviji. Takođe, bilo kada u toku dana kada sebe pomoću neke od tehnika opuštanja dovedemo u opušteno stanje uma. Moje i iskustvo klijenata je da je i tu lični osećaj najvažniji kriterijum, odnosno da je svaka vežba najefikasnija kada je radimo u vreme koje nam najviše prija.

      Избриши
  2. U poslednje vreme primenjujem slicnu tehniku :) Listala sam malo svoj dnevnik i primetila da pisem samo kad sam lose raspolozena, imam problem i nesto me muci... I svaki put kad citam te tekstove, ponovo prozivljavam neka tuzna osecanja i vrate mi se uznemirujuce misli. Tako da sam resila da promenim naviku, da pisem samo o lepim stvarima koje se dese ili na koje mislim, pa kad opet procitam svoje zapise budem lepo raspolozena i nasmejana :)
    I rado cu poceti sa ovim ''eksperimentom''.
    Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  3. super, dobre navike zlata vrijede, obraćanje na lijepo što nam se dogodillo tokom dana ili u okviu ovog cajtunga izbrisati će nam onu tamnu stranu navika i očistiti naš mozak od loših navika, zabrinutosti, loših misli, neuspjeha...dobre navike i sretni događaji i sitnice učinit će nas sretnijim, vremenom ćemo promjeniti naš mentalni kod raspoloženja iz svakodnevne depresije u sreću, hvala, pozdrav...

    ОдговориИзбриши

Ako vam se svideo ovaj tekst slobodno ga podelite sa prijateljima :)