недеља, 2. фебруар 2014.

Anita Moorjani- žena koja je preživela smrt govori o ljubavi prema sebi

O tome zašto je dobro voleti sebe, šta ljubav prema sebi jeste i šta ljubav prema sebi nije i kako voleti sebe sam dosta pisala na ovom blogu i govorila u radio emisiji.


Tekst je premešten  ovde


7 коментара:

  1. Sve je to lepo, ali malo je tesko poverovati da se neko iz faze raspadanja vratio u zivot... Pritom, prica o nedostatku samoljublja, a danas zapravo na svakom koraku nailazimo na samoljublje i zaboravljanje na brigu i o drugima, pa cak i najblizima...
    Pa ogranicenja koja imamo "na ovom svetu"...ja stvarno ne znam kako neko moze da zivi da ne postuje zakone, pravila...zna se kako to funkcionise... Kazem, sve je ovo lepo, ali malo teze izvodljivo...narocito u Srbiji

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ona u ovom videu objašnjava šta je ljubav prema sebi, i zašto to nije sebičnost i narcizam.... ne znam da li ste pogledali ili ste komentarisali samo na osnovu teksta.
      Znam da je teško poverovati, ali ima takvih slučajeva, medicinski dokumentovanih.
      Lekari kao što su dr Berni Zigel i Karl i Stefani Simonton su se zainteresovali za ovakve slučajeve, izučavali ih, razgovarali sa ljudima koji preživljavaju i došli do istih zaključaka kao Anita.
      Vaše pravo je da ne verujete, ovo sam podelila zato što znam da će nekom ko se bori vratiti nadu i dati smernice za isceljenje.

      Избриши
  2. ova video e stvarno podarok

    ОдговориИзбриши
  3. Zena je puna blagosti i mira, iz nje izvire toplina, opustenost, susretljivost, vidi se da zivi svoj zivot onako kako zeli, bez stresa, bez straha, sposobna da se susretne sa svakim problemom i da uradi, kao sto kaze poslovica:Kada ti zivot da limun, ti napravi limunadu! Ako dodas dovoljno secera, limunada nece biti gorka!

    ОдговориИзбриши
  4. Verujem da je sve istina.
    Verujem da su bolesti posledice naših misli i straha od bolesti.
    Moja prijateljica je takođe izlečila rak snagom svojih uverenja, ja je poznajem, ja joj verujem, a sada izgleda mlađe i lepše nego pre bolesti i pomaže svima koji žele da čuju da je sve moguće.
    Volela bih da skineš verifikaciju, da ne nagađamo ova kriva slova :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, ima mnogo primera i mislim da treba više da se piše i priča o tome. Mnogi ljudi odustanu čim čuju dijagnozu i tako sami sebi presude. Bilo bi lepo da tvoja prijateljica prokomentariše nešto ovde, ako želi, lične priče imaju veću moć nego bilo koji naučni ragument.

      Verifikacija sklonjena :)

      Избриши
  5. Priča o strahovima je prava priča.Strah je vladar našeg vremena.Sloboda življenja nije na ceni ,robovanje ljude drži u strahu.
    Ono čemu robujemo je naš gospodar,a čemu smo sve spremni da robujemo ,dobro je da se pitamo svakodnevno.Koji rob nije u strahu od volje svoga gospodara.
    Ljubav nas oslobađa.
    Priča mi je potpuno OK.Imam iskustvo buđenja ne ovakvo ali potpuno se slažem sa pričom o ljubavi prema sebi i strahovima .Osetila sam radost u otkrivanju prvo istine o sebi koja nije bila prijatna ,a zatim o životu koji je uvek u pravu.Srećna sam što sam otkrila svoje svetle i tamne strane ,što sam baš ovakva kakva sam i što sam naučila da životu uvek kažem DA.

    ОдговориИзбриши

Ako vam se svideo ovaj tekst slobodno ga podelite sa prijateljima :)