субота, 27. октобар 2012.

Kako se rešavaju problemi? Pitanja kao čarobni štapić

Zamislite život u kom sve ide glatko. Sve što zamislite ostvarite bez ikakvih prepreka, veoma brzo. Uvek sve ide po planu. Svi vas vole i poštuju. Svi su uvek dobri prema vama. Dešavaju vam se samo lepe stvari. Osećate samo radost, mir, ljubav i zadovoljstvo. Ne postoje prepreke na vašem putu.

                                                                             

Da li poznajete nekog ko živi takav život? Ja ne poznajem.

Većina ljudi potajno mašta o takvom životu. Misle da život treba da bude takav, i da kada se pojave prepreke i problemi to znači da nešto nije u redu s njima. Da su nesposobni. Da život nije fer prema njima.

Prepreke, problemi, izazovi, nazovite ih kako vam se najviše sviđa, su sastavni deo života. Kroz njih učimo i razvijamo se. Kada ih nema to znači da ne radimo ništa i da samo tapkamo u mestu. Da se vrtimo u okviru svoje zone komfora.


Tekst je premešten ovde

                                                                               

6 коментара:

  1. Nije problem u problemu, problem je u našem stavu prema njemu...problem postaje problem kada smo zagledani u njega a ne u rešenje.

    ОдговориИзбриши
  2. oduševljena sam :) Hvala Jelena!

    ОдговориИзбриши
  3. Problem je kad postupas pravilno ali resenja jos nema. Onda je TO vreme koje protice vazno kako ga iskoristiti. I strpljenje. Ko nije strpljiv dok radi na resavanju a ostvarenje cilja nikako ne dolazi najbolje je da uci bilo sta novo inace jako je tesko.

    ОдговориИзбриши

Ako vam se svideo ovaj tekst slobodno ga podelite sa prijateljima :)