недеља, 22. јул 2012.

Šta je flert i čemu služi?


Ona je krenula na čas francuskog a on na poslovni sastanak. Prolazili su jedno pored drugog, pogledali se pogledom  koji je  govorio više od reči i sve je bilo jasno-oni su srodne duše koje su se tražile godinama i sada, kada su se konačno sreli, nastavljaju zajedno. Čiča miča i gotova priča!

                                                                                 
Pre tog fatalnog susreta ni ona ni on nisu gledali nikog drugog, jer oboje žele iskrenu ljubav, posvećenost i bliskost. Ozbiljni su, znaju šta žele i nemaju vremena da se zamajavaju sa nesrodnim dušama koje bi samo da se zabavljaju.

Ako ste u potrazi za ljubavnim partnerom/ partnerkom, statistički gledano imate 0,0000000000001  % šanse da vam se ovako nešto dogodi. Moguće je, nije da nije.

Mali problem je to što nikom na čelu ne piše koje sve kvalitete ima i kakve vrednosti krije u sebi i ljubomorno ih čuva za svoju srodnu dušu.

Statistika nije romantična, ali itekako može da pomogne u sretanju osobe s kojom bi ljubavna veza bila lepa i ispunjavajuća.

Kako?

-što više kontaktirate sa drugim ljudima, sve su vam veće šanse da sretnete i uspostavite kontakt sa nekim ko bi mogao da bude adekvatan ljubavni partner,

-što više komunicirate sa ljudima postajete veštiji i samim tim opušteniji u komunikaciji,

-umesto da čekate tog nekog/ neku da vam ispuni život, imate mogućnost da uživate u interakciji sa drugim ljudima svaki dan, da se osmehujete, da dobijate osmehe, da se šalite...

Flert je lagan, neobavezan i lepršav način komuniciranja čiji je jedini cilj da se svi učesnici osećaju prijatno. Može, ali i ne mora da vodi daljoj komunikaciji. Može, ali i ne mora da vodi do prijateljstva ili ljubavne veze.

Šta je potrebno za dobar flert?

-dobra volja i stav da je flert u redu i zabavan,
-kontakt očima,
-osmeh,
-smisao za humor,
-otvorenost,
-obraćanje pažnje na ljude oko sebe i želja da im se na neki način ulepša dan,
-sposobnost da kod sebe i drugih primećujete lepe stvari i spremnost da to kažete.

Zašto mnogi ljudi izbegavaju flert?

-zato što misle da na taj način šalju pogrešnu poruku da su zainteresovani za emocionalnu/ seksualnu vezu,

-zato što veruju da se kada se upuste u flert na neki način obavezuju na dalju komunikaciju/ kontakt,

-zato što ne znaju koliko zabavno i prijatno to iskustvo može da bude.

-zato što ne znaju koja je razlika između flerta, zavođenja i udvaranja.

Da rezimiramo, flert je jedna veoma poželjna i prijatna društvena veština koja omogućava mnoštvo lepih trenutaka na svakodnevnom nivou i povećava verovatnoću ne samo uspostvaljanja zadovoljavajuće ljubavne veze nego i širenje kruga poznanika i prijatelja.

Mala tajna za mnogo energije i zadovoljstva!

4 коментара:

 1. Ja sam čula da flert nije poželjan ,isto od jedne psihološkinje ...kome sad da verujem :) ...valjda zato što ovaj s kojim flertuješ stvarno može da se "navuče" , a vi se tek upoznajete i ti ne misliš stvarno u bilo šta da se upuštaš s njim ..

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Evo odgovora, nadam se da će biti od koristi :)
   http://emocionalnainteligencija.blogspot.com/2012/10/koja-je-razlika-izmeu-flerta-zavoenja-i.html

   Избриши

Ako vam se svideo ovaj tekst slobodno ga podelite sa prijateljima :)