недеља, 7. октобар 2012.

Samoispunjavajuće proročanstvo- kako se naša uverenja pretvaraju u realnost?

"Znala sam da će tako biti! Rekao je da će zvati i ništa."

"Jesam ti rekao? Posao se dobija preko veze, neću više ni da idem na razgovore, to je gubljenje vremena."

"Mislila sam da je on drugačiji, ali nije. Sve je bilo super dok nismo spavali. Posle je nestao bez traga. Svi su oni isti!"

"Sve sam joj dao, bio pažljiv, nežan, slušao je. Ostavila me zbog onog Milutina koji ne zna dve da sastavi ali vozi džipa. Današnje devojke gledaju samo novac."

"Znala sam da neću položiti taj ispit. Niko još nije položio iz prvog puta."

I tako dalje, i tako dalje...

                                                                                   


Tekst je premešten ovde

8 коментара:

  1. Boli koliko je tacno ! Eto toliko se pronalazim, posebno u delu o vezama. Unapred isprojektujem prospast svake veze, braka , zajednice. I sad kad sam postala svesna toga borim se , ali nije nimalo lako, lose misli tako lako preplave, pa onda sve iz pocetka ... Sad ucim sebe da govorim , ja verujem u vezu , vernost , brak .... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da Vam je tekst koristio. Ponekad je potrebno i da nas nešto zaboli da bismo se pokrenuli.
      Slažem se da nije lako, ali verujem da jeste vredno truda i rada.
      Prvi korak ste napravili,to je najvažnije. Sad samo napred, polako i strpljivo:)

      Избриши
  2. Naša mapa kao naše poimanje stvarnosti nije tačna, samo je korisna ili nekorisna kao i naša uverenja. I zato je jako bitno da možemo da naše mape proširujemo, da budemo fleksibilni, jer samo tako možemo da sebi i drugima pomognemo.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je fantastičan i istinit tekst. I sama sam imala takvo iskustvo. Najteže mi je bilo priznati da sam sama odgovorna za sve što mi se dešava u životu, i pored toga odbaciti stara negativna uverenja i ni iz čega stvoriti nova pozitivna. Trebalo mi je 7 meseci da svaki, ali svaki dan svesno odbacujem svaku negativnu naviku, pretpostavku, strah i zamenim je novom pozitivnom "veštački stvorenom" afirmacijom, nakon 7 meseci, mogu slobodno reći, muke... taj proces je postao deo mene i vredi... Sad mi se na svaku situaciju prvo javlja pozitivan stav, afirmacija (sad više nisu "veštačke, no ih sama stvaram)i funckionišem po principu prija li mi šta uistinu, ili ne; pa u skladi s tim nešto prisvajam tj. odbacujem od sebe.. jeste mučan proces, ali spokoj i uživanje koje potom dolazi je neprocenjivo! Srdačan pozdrav i sve pohvale..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Đina hvala za pohvalu, ali još više za deljenje ličnog iskustva. To je ono što najviše motiviše, kada čujemo kako je neko uspeo da reši problem ili prevaziđe neku situaciju. Veliki pozdrav :)

      Избриши
  4. Govorili su da sam tudja sreca, da ljudima oko sebe donosim srecu, a to je bilo sve zahvaljujuci dobrim mislima. Ubedjivala sam ih da ce nesto izaci na dobro i izlazilo je.Verovala sam da hoce. A onda sam donela odluku da cu to i sebi pokusai da uradim. I "bingo", dalo rezultate.

    ОдговориИзбриши

Ako vam se svideo ovaj tekst slobodno ga podelite sa prijateljima :)