Tekstovi sa bloga u pdf formatu

Dragi čitaoci, 

Ovde možete preuzeti inspirativne i motivacione tekstove koje od 2010. godine objavljujem 

na blogu Emocionalna inteligencija.

Želim da vam budu od koristi i da vas inspirišu da u svakodnevnom životu činite male korake na putu svog ličnog rasta i razvoja.Odabrani tekstovi sa ovog bloga u pdf formatu


Velika mi je čast što se među redovnim čitaocima ovog bloga nalaze i kolege koje izuzetno cenim.

Bili su toliko ljubazni da napišu lepe preporuke za knjigu u kojoj će biti odabrani tekstovi sa bloga i zahvalna sam im za to! :)


Ne može se naučiti iz jedne knjige, ali ovo nije udžbenik, nego alat za korigovanje disfunkcionalnih mapa života. U toploj atmosferi Jeleninih tekstova, kao da smo u majčinom krilu, spoznaćemo ono što smo mislili da znamo o sebi i svetu. Jelena nas vodi putem humanijeg življenja stručnom rukom, ali tako da joj ne samo odobravamo, nego pre svega verujemo. Zato ćemo ovu knjigu čuvati kraj uzglavlja i preporučivati onima koje volimo.

Ljiljana Jerinić, psiholog
Centar za primenjenu psihologiju "EOS"


Kroz Jelenine tekstove svako od nas može da susretne sebe u svojoj “najdubljoj dubini”, tamo gde smo samo Mi. Jelena nam na lak i razumljiv način pomaže da sagledamo prepreke na našem putu ka Ljubavi. Na siguran i naučno utemeljen način ukazuje na put kojim treba ići kako bi postali duhovno slobodni. Samo duhovno slobodni možemo se opredeliti za Ljubav, bez koje nema Života.

Prof. dr Stanko Cvjetićanin, teolog


Često me klijenti i učesnici treninga koji žele da "rade na sebi" pitaju koju praktičnu knjigu iz oblasti psihologije bih mogao da im preporučim. Obično im kažem da ne čitam tu literaturu i da mislim da su psihoterapija i koučing sigurno pravi put. Sada, posle objavljivanja Jeleninog priručnika života imam veliki adut. Jelena nam nesebično otkriva tajne razvoja, opismenjava i omogućava učenje jezika ljubavi, kako da postanemo spontaniji, vodi nas na putovanje u kome možemo da upoznamo najveći resurs u životu- sebe i poboljšamo odnose sa svima. Savet za upotrebu ove radne sveske: čitati na plaži, u autobusu, odštampati i svakodnevno obnavljati gradivo i vežbati, vežbati... Ovaj pravi poklon vredi pokloniti ljudima koje volite.


Emocionalna inteligencija je sposobnost praćenja i razlikovanja vlastitih i tuđih emocija, kao i sposobnost asimilacije, razumevanja i upravljanja emocijama. U procesu razvoja emocionalne inteligencije postavlja se pitanje kako ih razumeti i interpretirati. Kako se postaviti prema sebi a kako prema drugima i svetu koji nas okružuje. Pristup Jelene Pantić u ovoj knjizi objašnjava put ka nalaženju odgovora na ova tako jednostavna, a najčešće bremenita pitanja. Kroz postavke transakcione analize i geštalta, sa divnim primerima iz običnog života, jednostavnim jezikom objašnjava i nudi primenjiva rešenja kako da razumemo i primenimo sopstvenu emocionalnu inteligenciju i povećamo emocionalnu pismenost. Ova knjiga nam na stručan, ali i topao način, kroz bliskost autora sa čitaocem, omogućava da shvatimo da razumevanje emocija ima ključnu ulogu za naše raspoloženje, donošenje ispravnih odluka, motivaciju, snalažljivost i prilagodljivost svim životnim izazovima.

Prim dr Anđelka Kolarević, psihijatar i TA analitičar
Psihopolis institut

Kada se u mislima vratim na početak saradnje sa Jelenom shvatim da je sve išlo iznenađujuće lako. Navikao sam da neprekidno nešto "rešavam" i to mi je postalo "nekako normalno". Takvo je vreme, takav je život i takav je posao. A onda posmislim: kako se osećam kad čitam Jelenine tekstove? Opet je sve lako, jasno, jezgrovito i izuzetno korisno. Očigledno, Jelena ume da znanje podeli sa drugim ljudima. To je veština. A osećaj dok razgovarate sa njom ili čitate njene tekstove je nešto sasvim drugo. To je posledica komunikacije sa jednom divno vaspitanom i izuzetno kvalitetnom osobom. A takve stvari danas nemaju cenu :)

Vladimir Majtorović, trener i kouč
Srma konsalting

Ono što mi se dopada kod Jeleninih priča je spoj praktičnih saveta i teorije. Ukoliko testirate bar delić onoga što ova knjiga nosi sa sobom pokrenućete razvoj različitih veština koje čine emocionalnu inteligenciju. Moj utisak je da je svaka priča vrlo pažljivo pisana i da ne dozvoljava čitaocu da ostane neutralan već ga aktivno uključuje. Na čitaocu ostaje da isproba neke od saveta, pa čak i ukoliko utvrdite da savet ne radi može se desiti da efekat testiranja osetite tek kasnije...možda i u nekom važnom životnom trenutku. Sa nekim od priča ćete se složiti, sa nekim nećete, ali će vas svaka naterati na razmišljanje. To odloženo dejstvo Jeleninih tekstova je za mene veoma vredno i siguran sam da je doprinelo mom razvoju.

Peđa Jovanović, NLP Master Trener i kouč
NLP CentarPojedinačni tekstovi u pdf-u:


2 коментара:

Ako vam se svideo ovaj tekst slobodno ga podelite sa prijateljima :)