среда, 11. децембар 2013.

Saznajte šta je čarobni začin za uspeh ljubavne veze!

Zamislite da postoji neki čarobni napitak koji popijete vi i vaša voljena osoba, i istog trenutka vas preplavi osećanje ljubavi, mira, zadovoljstva, radosti...
Neki čarobni napitak koji popijete, kada ljubav i strast počnu da blede, i vaša veza ponovo zablista starim sjajem. 
Ponovo se radujete jedno drugom, ponovo uživate u vremenu koje provodite zajedno, a svaki problem i nesuglasicu rešavate lako, sa ljubavlju.

O, kako bi bilo lepo da postoji nešto tako jednostavno što možete da uradite da vašu ljubavnu vezu osvežite i ojačate.

Dobra vest je da tako nešto postoji!
Još bolja vest je da nam je svima na dohvat ruke! Svakog dana!
Malo manje dobra vest je da je ovaj začin toliko jednostavan i pristupačan, da ga vrlo često ne primetimo tragajući za nečim velikim i epohalnim.

Koji je to začin koji se stavlja u čarobni ljubavni napitak?

                                                                 

Tekst je premešten na ovu adresu

25 коментара:

  1. Mislim da ovo ima smisla itekako ukoliko odnosi nisu trajno narušeni i lčnosti se donekle slažu i razumiju. Hvala Jelena :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Molim :)
      Slažem se. Mada, i kada dođe do razlaza, lakše je razići se sa zahvalnošću, manje boli. I kad su odnosi toliko narušeni da je potrebna stručna pomoć, i tada ova vežbica pomaže.

      Избриши
    2. da, jako je lepo zahvaliti.. i jesam, zahvalna sam ali nekko ne umem preko jezika da prekotrljam to HVALA, nekako pokusavam da zahvalnost iskazem drugim recima .. npr.. joj kako mi je drago i bas se radujem i prija mi svarno si divan, ma svaki drugi nacin cak i izrazom lica, pogledom osmehom uz svaku drugu rec .. ali HVALA.. joj tako mi nesto neprirodno zvuci kao da me od osobe udaljava a ne zblizava..

      Избриши
    3. Da, nekim ljudima to "hvala" ume da pravi problem. Bolje je, ako je već tako, izraziti zahvalnost na bilo koji način, nego je nikako ne izraziti.

      Избриши
  2. Hvala Jelena sto ste nas podsetili koliko je zahvalnost bitna i koliko je bitno obracati paznju na dobre stvari kod partnera, prijatelja, porodice. Bitno je osloboditi se, kao sto ste rekli, ruzne navike da trazimo samo mane. Kad se kod ljudi fokusiramo samo na mane, nije ni cudo sto se cesto svadjamo. Svi vasi tekstovi su mudri, zanimljivi i zaista mogu da pomognu ljudima da srecnije zive.

    ОдговориИзбриши
  3. Napraviti mjesta lijepim bojama i istaći jarko ono što podrazumijevamo a ne bismo trebali - tako jednostavno a ipak smo zaboravili ili još nismo naučili kako. Hvala, Jelena, što si nas podsjetila kako i koliko je to tako malo jako bitno :)

    ОдговориИзбриши
  4. Divno Jelena! Svaki put me tvoj novi tekst iznova odusevi! Tako jasni,kratki, razumljivi tekstovi, bez mnogo "filozofiranja" napisani koji obiluju sustinom teme i mudroscu i sto mi se najvise svidja, sa uvek propratnim how to do savetima, opet kratkim i jasnim.Hvala ti sto delis svoje znanje i ljubav sa nama! Hvala hvala hvala :)

    ОдговориИзбриши
  5. Dugo mi je trebalo da shvatim da je osećanje zahvalnosti važno.. Prema sebi i drugima, biti zahvalan... često,posle buđenja, u srcu se pojavi zahvalnost na svemu onome što me okružuje..i dan počinje sa lepim mislima i osmehom na licu. Hvala !

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala!
    Odavno to radim, samo moj spisak ima naslov šta volim kod svog muža. I zaista mu se zahvaljujem svaki put kad učini nešto dobro. No, on je drugačiji, on smatra da se sve podrazumeva, pa i moje izjave zahvalnosti. Naučila sam da živim s tim i da većinom gledam one dobre strane.
    To generalno, ali vrlo često želim da se razvedem i ozbiljno razmišljam o tome.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zato sam i napisala da je zahvalnost začin, ako nema osnovnih sastojaka nije dovoljna da veza funkcioniše. Srećno sa odlukom.

      Избриши
  7. Veliko HVALA draga Jelena na divnom tekstu koji je pravi podsetnik kada zaboravimo ono sto imamo, i zamglimo oci nebitnim stvarima. Samo napred! :) ;***

    ОдговориИзбриши
  8. Пријао ми је овај текст, као и многи други на овој страни - хвала ти! :)

    ОдговориИзбриши
  9. Draga Jelena,
    Prvo da ti se zahvalim u ime svih nas čitalaca na tvom pozitivnom stavu da se svi problemi sa kojim se svi barem jednom sretnu, reše na PRAVI način.
    Mogu da dodam tvom tekstu da je poželjno (ali ne i neophodno) koristi i prave "začine" za određene situacije kako bi osoba kojoj se zahvaljujemo bolje uočila da cenimo njen trud. Kao npr. što uz ribu ide majoran ili uz pečurke ide bosiljak tako i određena dela više se naglašavaju uz prave reči :-)

    Jedva čekam sledeći članak :-)
    Aleksandar Đorđević

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala dragi Aleksandre :)
      Slažem se da je poželjno biti što specifičniji kada se zahvaljujemo, lepo si to primetio. Kada samo kažemo hvala drugoj osobi može da ostane nejasno i nepoznato šta je to tačno na čemu smo joj zahvalni.

      Pozdrav :)

      Избриши

Ako vam se svideo ovaj tekst slobodno ga podelite sa prijateljima :)