петак, 15. октобар 2010.

Apu Jegede....uvek postoji neko ko misli na vas i kome ste važni...

Pre mnogo godina, dok sam još studirala, čula sam jednu lepu priču. Prijateljica mi je ispričala kako je, u potrazi za literaturom za diplomski poslala molbu na mejling listu evropskih studenata. Dobila je odgovor od Apu Jegede, iz Afrike, da nema tu literaturu ali da misli na nju i da joj želi sreću. Moja prijateljica je to doživela kao značajnu podršku, a meni je bilo dirljivo i lepo.

Kasnije, kada sam ja pisala diplomski i nailazila na slične prepreke, jedna veoma draga osoba muslimanske veroispovesti mi je rekla da se moli Alahu za mene. Bila sam dirnuta njenom pažnjom i ljubavlju.

Nekom drugom prilikom, dok sam čekala u redu ispred nekog šaltera, nepoznata žena je primetila da sam tužna i nežnim glasom mi rekla "Ne brini, biće sve u redu.“. Posle je nikada nisam srela, ali setim je se kad mi treba podrška, osetim zahvalnost i poželim joj svako dobro.

Znam još mnogo ovakvih priča, sigurna sam da ih znate i vi. Svima nam treba podrška. Zato su tu rođaci, partneri, prijatelji, poznanici... ali i neki nepoznati ljudi, možda iz dalekih krajeva, slučajni prolaznici kroz naše živote.

Setite se svake podrške koju ste dobili...od poznatih i nepoznatih ljudi...zapamtite je... podsetite se da uvek postoji neko ko misli na vas, ko vam želi dobro i sreću, neko kome ste baš vi važni.... neka to bude vaša amajlija u teškim vremenima kada osećate da ste sasvim sami, bespomoćni i nevažni... podrška je uvek tu, oko nas, važno je da smo spremni da je prepoznamo, prihvatimo i cenimo.

Mala tajna za mnogo energije i zadovoljstva!

5 коментара:

  1. ko je to :) ..mislim na podršku.. ma interesuje me zašto neko veruje u Boga :) ,a ovo me podseća na ono kako ja vidim tu potrebu ...- jer Bog je "nešto spoljašnje" što me voli ,daje "savete",principe tj model kakav da budem i utehu, tj duhovnici to čine .. ne kažem da ih jedino Bog voli ili daje podršku,al čini se da je to ta potreba..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zašto imamo potrebu za verovanjem u Boga ili nešto veće od nas je kompleksno pitanje, možda ću nekom prilikom pisati i o tome.
      A odgovor na pitanje ko je Apu Jegede je u tekstu, na samom početku :)
      Apu Jegede je neko ko živi u Africi, član je mejling liste studenata psihologije i neko ko je iako nije mogao da pomogne izdvojio vreme da napiše par rečenica sa lepim željama nekom nepoznatom sa drugog kontinenta. To je sve što znam:)

      Избриши
  2. Videla sam ja ko je Apu , nego se i šalim malo ..eh pa znam da kompleksno , čim ja to nikako da izvučem od nekog :) ,hvala ..

    ОдговориИзбриши

Ako vam se svideo ovaj tekst slobodno ga podelite sa prijateljima :)